Květák v domácí barbecue omáčce

Květák v domácí barbeque omáčce

IMG_2413

1 menší květák

Na omáčku
250 gr rajčatového protlaku
2 lžíce tymiánu
4 lžíce sladké chilli omáčky
3 lžíce sojové omáčky
chilli

Omáčku jednoduše vytvoříme smícháním všech ingrediencí :) Chilli můžete a nemusíte přidávat, záleží na tom, jak pálivé jídlo máte rádi. Do omáčky dáme syrový květák nakrájený na kousky. Čím menší kousky, tím lépe. Květák se nebude tak dlouho vařit. Směs s květákem dáme na pánvičku, přidáme vodu dle potřeby a vaříme asi 15 minut nebo do změknutí květáku. Výborná příloha jsou opékané brambory nebo bramborová kaše. Dobrou chuť!

Tip: Omáčku můžete použít i na tofu!

Zpět do obchodu