Grissini/chlebové tyčinky

IMG_3895

Grissini neboli chlebový tyčinky máme nejradši jen tak k večernímu filmu místo chipsů, ale jsou skvělý i ke krémovým polívkám ☺️ Nejoblíbenější kombinace je s rajčatovým krémem s bazalkou, to je prostě lahoda ❤️ Do tyčinek můžete přidat i kdejaký dobroty, například sušený rajčata, čerstvý bylinky nebo třeba česnek. 

5 g čerstvýho droždí
250 g hladký mouky
1 lžička soli
175 ml vody

Smícháme mouku se solí, přidáme rozdrobený droždí, zamícháme a vlažnou vodou zaděláme těsto. Těsto řádně prohněteme a necháme kynout v teple cca 45 minut, dokud těsto nezdvojnásobí svůj objem. Po nakynutí těsto rukama vytáhneme na tloušťku asi 2 cm. Posypeme sušenou bazalkou a přeložíme obdélník dvakrát do třetiny. Nakrájíme na proužky a každý proužek stočíme. Tyčinky dáme na plech a necháme ještě půl hodiny kynout. Troubu rozehřejeme na 250 °C. Po nakynutí vložíme tyčinky do trouby a ztlumíme ji na 210 °C. Pečeme asi 15 minut. Jsou skvělý například jako příloha k tomatový polévce.

Pokud budete recept zkoušet, nezapomeňte mě označit na Instagramu ❤️