Tortellini se špenátem a "ricottou"

IMG_3893

 

Tortellini můžete servírovat jako předkrm nebo jako hlavní jídlo. Tady na blogu najdete i další italský recepty, jako třeba lasagne Bolognese, takže si můžete složit celý menu a věřte mi, že pokud máte randíčko a dnešní večer vaříte vy, tohle je jídlo, kterým rozhodně oslníte! ❤️

Na těstoviny
100 g hladký mouky
100 g semolinový mouky
90 ml vody (dle potřeby)
2 lžičky olivovýho oleje
sůl

Smícháme mouky dohromady a přidáme špetku soli. Pak přidáme zbývající ingredience a uhněteme (nejlíp v kuchyňským robotu – těsto je dost tuhý). Těsto necháme alespoň půl hodiny (ideálně hodinu) odpočinout. Mezitím si můžeme připravit náplň.

Na náplň
100 g baby špenátu
1 balení čistýho tofu (nejlepší je od firmy Lunter – má měkkou konzistenci)
1 – 2 lžičky rostlinný smetany (dle potřeby)
1 lžička citronový šťávy (dle chuti)
sůl
pepř

Spaříme špenát, necháme ho okapat a vymačkáme přebytečnou vodu. Případně dáme dosušit na ubrousek, aby neměl vysoký obsah vody. Překrájíme špenát na menší kousky a rozmixujeme ho společně s tofu, citronovou šťávou, solí a pepřem. Smetanu přidáváme dle potřeby (záleží jakou má tofu konzistenci). Připravená náplň nesmí být moc tekutá, aby se nám tortellini dobře plnily a náplň nevytékala.

Těsto vyválíme na co nejtenčí plát a vytvoříme tortellini. Ty tvoříme tak, že vykrojíme kolečko, doprostřed dáme náplň, navlhčíme okraj, přeložíme, zatočíme do požadovanýho tvaru a okraje k sobě přitiskneme.

Tortellini dáme uvařit do osolený vroucí vody přibližně na 5 minut. Tortellini jsou hotový až vyplavou na povrch ☺️

Servírujeme s rozpuštěným rostlinným máslem nebo olivovým olejem a veganským parmezánem.

Pokud budete recept zkoušet, nezapomeňte mě označit na Instagramu ❤️