Arašídové sušenky naší maminky

12512446_1724162514508187_6848616605041479630_n

Moje historie s burákovým máslem sahá až do doby, kdy jsem jela poprvý do Ameriky. Hater burákovýho másla se rázem přeměnil na jeho milovníka a teď je situace taková, že bych dávala burákový máslo nejradši do všeho. Kaše, sušenky, dorty, smoothies, nudle (ano, asijský dobroty jsou s burákovou omáčkou naprosto dokonalý)...you name it! Jsou i jiný oříškový másla, ale to arašídový, to se stále drží na prvním místě. A tyhle sušenky, ty jsou prostě výborňácký! Ale pozor na ně, zpozorovali jsme, že se na nich velice rychle tvoří závislost ☺️

160 g veganskýho másla
150 g třtinovýho cukru
1 lžíce hrašky vanilka
2 lžíce vody
1 lžička vanilkovýho extraktu
180 g arašídovýho másla
250 g hladký mouky
1/2 lžičky jedlý sody

Ušleháme máslo a cukr do pěny, přidáme arašídový máslo a ještě chvíli šleháme. Přidáme hrašku, vodu a vanilkový extrakt, ušleháme. Vmícháme mouku s jedlou sodou a vše pořádně zamícháme. Těsto dáme na 1 hodinu do lednice. Pak utvoříme kuličky, který vidličkou rozmáčkneme na plochý sušenky. Pečeme na 170° cca 13 minut - uzpůsobte svý troubě ☺️

Pokud budete recept zkoušet, nezapomeňte mě označit na Instagramu ❤️