Lehký čokoládový dort

IMG_9845

Čokoládových dortíků není nikdy dost, no nemám pravdu? Tahle varianta je s jednoduchým kokosovým krémem z koko mlíka - asi nejoblíbenější veganskej krém vůbec, právě pro jeho jednoduchost. Navíc, pokud skladujete pro případy, kdy potřebujete rychlej dezert plechovku kokosovýha mlíka v lednici, máte ho hotovej opravdu za pár minut ☺️ 

Na korpus
260 g hladký mouky
300 g cukru
60 g kakaa
40 g karobu
2 lžičky jedlý sody
2 zralý banány (zralý banán poznáme tak, že má na slupce tečky :))
300 ml kokosovýho mléka
140 g kokosovýho oleje
1 lžička vanilkovýho extraktu

Na krém a zdobení
2 plechovky kokosovýho mléka
jahodový džem
jahody
borůvky
strouhaný kokos

První důležitá věc, kterou musíme udělat je dát 2 plechovky kokosovýho mléka přes noc do lednice. A teď hurá na pečení! ☺️

Předehřejeme troubu na 175°C. Vidličkou rozmačkáme banány, smícháme je s kokosovým olejem, vanilkovým extraktem a cukrem a šleháme. V druhý míse si smícháme suchý ingredience; mouku, jedlou sodu, kakao a karob. Suchý ingredience pomalu přišleháváme do směsi střídavě s kokosovým mlékem. Hotovou směs vlejeme do vysypaný dortový formy o velikosti 26 cm. Vložíme do trouby a pečeme zhruba 45 minut. Až je korpus upečený, necháme ho vychladnout.

Mezitím si uděláme krém. Plechovky kokosovýho mléka vyndáme z lednice a sebereme z nich vrchní tuhou vrstvu (tučnou část), která se oddělila od vody. Tuk šleháme dokud nemá krémovou konzistenci. Šlehačkový krém je hotov!

Vychladlý korpus v půlce podélně rozřežeme a namažeme jahodovým džemem a trochou kokosový šlehačky. Zbylou šlehačku použijeme na horní krémovou vstvu. Ozdobíme čerstvými jahodami, borůvkami a strouhaným kokosem ☺️

Pokud budete recept zkoušet, nezapomeňte mě označit na Instagramu ❤️