Veganský cheesecake

IMG_4998 copy   IMG_4955 copy-2

 

Cheesecake je dalším z mých oblíbených dezertů a dlouhou dobu jsem ho doma nedělala, protože všechny verze, které jsem našla měly buď silken tofu, který se špatně shání a v Česku je bohužel dost předražený, nebo kešu, který mi upřímně nedělaj moc dobře na žaludek. Tak jsem se rozhodla, že to zkusíme jinak a použijeme klasický český bílý tofu, který najdete snad v každým supermarketu, no a ono to fungovalo! ☺️ Tenhle cheesecake už schválilo i spoustu neveganů a já doufám, že bude chutnat i vám! 

Krém
4 tofu (nejlepší je Lunter bílý tofu, protože je měkký)
7 lžiček vanilkového aroma
3 lžíce rostlinného mléka
15 lžic cukru
4 lžíce škrobu
11 lžic citronové šťávy

Korpus
140 g sušenek
50 g rostlinného másla (přizpůsobte typu sušenek)

Ingredience na korpus vložíme do food procesoru a vše rozmixujeme. Formu o velikosti 23 cm vyložíme pečícím papírem, těsto na korpus namačkáme do formy a dáme ho do lednice. Mezitím si připravíme krém, což je opravdu jednoduchá záležitost - vše zase jen vložíme do food procesoru a dohladka rozmixujeme. Když máme hotovo, vyndáme formu z lednice, kraje vymažeme rostlinným máslem a vysypeme, a krém nalijeme do formy. Cheesecake pečeme přibližně 13 minut na 175°C a potom dalších 55 minut na 120°C (přizpůsobte troubě). Hotovo! Dobrou chuť ☺️

Tip: Cheesecake ozdobte čerstvým ovocem, který je zrovna v sezóně!

Pokud budete recept zkoušet, nezapomeňte mě označit na Instagramu ❤️